kullanıcının yaşadığı deneyim en iyi fikir verendir…

Sıkça Sorulan Sorular

– Tam bitmemiş şarj edilebilir bataryayı uyurken şarj ettirirsek sorun çıkar mı?

Hayır. Şarj edilebilir batarya tam olarak bitmese de şarj edilebilecek şekilde tasarlanmıştır.

– Nem kutusunun içindeki sünger ne kadar sürede dayanmaktadır? (30 mayıs 2011 tarihinde başladım. Süngerin üzerinde “After 2 months yazıyor.” Yani 2 ay kullandıktan sonra atın mı demek?)

Nem kutusunun içindeki nem alıcı kalıp, kullanmaya başladıktan iki ay sonra yenisiyle değiştirilmelidir.

– Berberde saçımızı kestirirken implantlı bölgemiz için berbere ne demeliyiz?

Berberdeyken konuşma işlemcisini çıkarmanız gerekir. Onun dışında implantlı bölge için özel birşey söylemeye gerek yoktur. Tabii ki travma-kesiğe yol açmayacak şekilde dikkat etmesi iyi olur.

– Cihazın sürekli güneş almasının bir zararı var mı?

Kullanmadığınız zamanlarda konuşma işlemcisini direkt günışığına maruz bırakmamaya dikkat edin. Aynı şey bataryalar ve piller için de geçerlidir.

– Power one marka piller kaç gün dayanmaktadır? (30 mayıs pazartesi saat 10:30 civarında taktım. Çarşamba günü 17:15 civarında bitti)

Power one marka pillerin dayanma süresi yapılan programa, kullanılan çevreye vb gibi birçok özelliğe göre değişir. en fazla 60 saate kadar dayanır. Kullanıcılar arasında yapılan bir ankete göre ortalama kullanıcı süresinin 31 saat olduğu bulunmuştur.

– Cihaz, Snugfit (cihaz tutucu aparat) ile nem kutusuna konulabilir mi?

Evet. Konulabilir.

– Cihazı nem kutusuna bütün mü parçalayarak mı koymak lazım?

Farketmez. ister bütün ister parçala. sana kalmış.

– Aktarıcı kablonun bir ömrü var mı?

Hayır yok. titanyumdan yapılmıştır. Özenli kullandığın sürece birşey olmaz. Ancak çocuklar kemirmekte, koparmaktadır.


-Şarjlı bataryayı sabaha kadar şarjda unutursak bir sorun olur mu?

Şarjlı bataryalar 2 ile 4 saat arasında şarj aletinde bırakılmalı. Eğer daha fazla kalırsa pilin ömrü kısalabilir.


– Nem kutusuna cihazı koymadan önce silmeye gerek var mı? Olduğu gibi koyabilir miyiz?

Cihaz nem kutusuna konulmadan önce eğer ıslak ise kesinlikle silinmeli. Ancak silmek için kullanacağımız silme bezi/mendili cihazın üzerinde toz/parçacık bırakmamalı. Gözlük camı silme bezi uygun olabilir. Cihazda ıslaklık yok ise silmeye gerek yok.

– Şarj edilebilir bataryalar da “kullanmasak bile” nem kutusuna konulmalı mı?

Şarj edilebilir bataryaları kullandığınız zaman nem alıcı kutuya koyabilirsiniz.

Cihazım daha önce tek tuşla kapanıyordu. Şimdi iki tuşla kapanması normal mı?

İşlemci tuşlarını kilitleme ve açma. Çocukların kontrolleri değiştirmesini önlemek ve tuşlara yanlışlıkla basılarak işlemci ayarlarının değişmesini engellemek için işlemcinizdeki tuşları kilitleyebilirsiniz.

Tuşları kilitlemek için üst tuşa ve alt tuşa aynı anda kısa süreyle basın.

Yanıp sönen yeşil bir ışık ve ardından yanıp sönen turuncu ışık işlemci tuşlarının kilitlendiğini doğrular. İşlem ünitesi üzerindeki herhangi bir tuşa, kilitliyken basarsanız,  turuncu yanıp sönen bir ışık görürsünüz.

Düğmeler kilitliyken işlemcinizi kapatamazsınız.

Tuşları açmak için, üst tuşa ve alt tuşa aynı anda kısa süreyle basın. Yanıp sönen turuncu bir ışık ve ardından yanıp sönen yeşil ışık işlemci tuşlarının açıldığını doğrular. Kilit açıldıktan sonra alt tuşu basılı tutarak kapatabilirsiniz.
– Faturamda cihaz için KDV kanunun 17.maddesi 4/s bendine göre KDV den muaftır deniliyor ama aynı şey neden kumanda için geçerli değil? Bu kanun maddesine göre engellilerin kullandığı her türlü araç gereç ve cihaz kastedilmiyor mu?

Bazı araç gereçler aksesuar olarak değerlendirilip kdv uygulanıyor. Remote Asistantbu kategoride değerlendirilip kdv uygulanan aksesuarlardan değerlendiriliyor.
-Özel kutusunda bulunan nem alıcı tablet ile haftada 2-3 kere koyulması tavsiye edilen elektrikli kurutucu kitin içindeki nem alıcı ne sıklıkta değişecek?

Nem alıcı cihazın içindeki nem tableti 2 ay kullanılabilir. Daha uzun kullanılmaz. Günlük kutu içindeki küçük nem tabletinide en fazla 2 ay kullanabilirsiniz.

Bu kadar pahalı bir cihazın firmanızca sigortalanması mümkün değil mi? Özellikle küçük kullanıcılar bunu nasıl uzun süre sağlam kullanabilir?

Bu konudaki değerli fikirlerinizi önemsiyoruz. Sizin gibi düşünen diğer kullanıcılarımızın da talepleri olduğundan, bir sigorta çalışması projelendiriyoruz. Yakın bir zamanda uygulamaya geçeceğiz ve sizlere haber vereceğiz.

– Aradan zaman geçince elektrotlar eskiyor mu? Eskiyorsa ne kadar zamanda oluyor bunlar?

Uzmanlar 75 yıllık bir insan ömrü baz alındığında 1 yada 2 kere implantın değişebileceğini söylerler.

-Kurutucu kitin içine pil dışında kullandığım bütün parçaları koymalıyım ama kullanmadığım çantadaki parçaları koymak zorunda değilim değil mi?

Diğer parçalar rutubetli ortamda bırakılmıyorsa koymanıza gerek yok. Ama ayda bir kere diğer parçaları nem alıcı cihaza koymanız o parçaların nemden arınmasını sağlayacaktır.

ÖNEMLİ UYARILAR

– Varta tarafından üretilen Power One marka pil kullanılmalı. Başka marka pil kullanılmamalı.

– Nem kutusuna asla piller konulmamalı.

Yorum bırakın